Wanneer was het Wilson padel racket opgericht?

      Reacties uitgeschakeld voor Wanneer was het Wilson padel racket opgericht?

In 1913 werd in de Amerikaanse stad Chicago een tennisrackets bedrijf opgericht. Maar toen die tijd gingen ze sportmaterialen produceren voor andere sporten. Een jaar later begonnen ze met het maken van de Wilson padel racket. In 1915 werd Thomas Wilson de directeur van de bedrijf en toen richtte hij zich alleen op sportproducten in de markt. Toen vernoemde hij het bedrijf naar zichzelf Wilson. Na de tweede wereldoorlog groeide het bedrijf uit tot het grootste sportproducten bedrijf.

wilson padel racket

Wat heb je nodig voor padel?

Voor een padel heb je een racket nodig en je moet goed nadenken en zoeken welke racket bij jou past. Daarvoor kan je informatie vinden over hoe je kunt zien welke de beste is.

Voor beginners kan je Ronde rackets gebruiken omdat de ronde rackets hebben lage balans en dat geeft de spelers uitstekende controle. En voor de spelers die beetje ervaring hebben kunnen ze de Druppel rackets gebruiken. Deze rackets hebben midden-gebalanceerd.

En voor de toppers kunnen ze de Diamant rackets gebruiken. Dit soort rackets geeft de spelers veel kracht omdat ze top balans hebben. Dit geeft een top combinatie van kracht en controle.

Hoe zwaar is een Wilson racket?

Ze zijn 3 verschillende wilson padel rackets en elke soort heeft zijn eigenschappen.

De pro staff RF racket weegt 340 gram ongeveer dit kan je gebruiken voor alle niveaus.

Dan hebben we de Wilson pro staff 97 deze is iets lichter qua gewicht en die weegt 315 gram. En de ene laatste is Wilson pro staff 97 L, deze is een lichtere racket van 290 gram.